Monday, June 13, 2011

Public transport.??

Assalamualaikum ntuk semua org wlaupun aku tau tak de org kat sini..

aku teringat aritu naek bas lompat2..korg pham kan yang bas jap jap berenti tu..kat cermin depan bas tu ade la satu stiker yang bertulis"Penggunaan Pengangkutan Awam Mengurangkan Kemalangan".tak silap aku yang bagi stiker ni pihak kerajaan jugak kot sempena kempen gune public transport.

then aku terpikir..betul ke statement yang ade kat stiker tu or hanye propaganda..ceeh,ayat nk propaganda je kan..naik public transport dpat kurangkan kemalangan..aku ragu2 sbenarnye..ye laa,kalo kite tngok musim perayaan contohnye banyak eksiden yang libatkn bas ekspres..bas ekspres tu tergolong dlam public transport jugak kan bukannye tergolong dlamkenderaan org cacat..hehe..

bukannye aku nak tuduh sembarangan yang pemandu bas skrang ni bwak bas ntah ape ape..cume ade la certain yang camtu kan..kdang2 bas yang kononye lmbab n besar tu pun nak memotong jugak...tak ke bahaye namenye tu..kalo bwak diri die sorang je tak pe la,ni ngan atok nenek sape ntah dibwak skali dlam bas tu..tak kesian ke kat diorg tu..gugur gigi diorang kalo pemandu tu bwak laju2..

tak perasan lak yang aku asyik ckap psal bas..da tak de public transport laen ke..laen pun ade gak tapi korang kene google sndiri la dol..aku mlas nak citew pnjang lebor..nnti ade yang tertido pulak bace entri aku ni..
pesanan terakhir"PANDU CERMAT JIWA SELAMAT..INGATLAH ORANG YAN TERSAYANG"-pesanan khidmat masyarakat ni dibawakan khas oleh Muhamad Dinie tanpe ditaje oleh sesape pun..


~~Wassalam~~

6 comments:

Azaa Pika said...

Bahahaa. Aku ada dinie, aku baca jgn risau XD

Muhamad Dinie said...

haha..tq azaa..terharu..T_T

akulah.... said...

mmg bas ada banyak kemalangan.. tp kete jauh lg bnyk... JAUH lg bnyk.. cuma skand dh x klua berita sbb.. well.. terlampau bnyk... so stiker tu ade btolnye gak... lgpon public transport bkn bas aje... train, taxi, bla3...

Muhamad Dinie said...

btul 2 im..ak rase naek kete kude lagi slamat kan..hee

akulah.... said...

kete kuda pon laju sgt.. kete lembu slama lg...

Muhamad Dinie said...

haha..kete lembu g sawah bole la..