Thursday, June 9, 2011

kek secret recipe HARAM.?betul kE.??

Assaalamualaikum to all cyber users..

haa..aku baru terbace satu blog ni tadi..sngat sngat terkezuut..tak sangke slame ni yang kite mkan ni haram rupenye..adoi,tapi sumenye da terlambat ntuk menyesal sebab sumenye da jadi otot2 kat bdan aku nih..


kadang2 aku pun tak pham sebenarnye..tak pham ape.?aku tak pham la yang kite ni skrang dok kat MALAYSIA..sebuah negara ISLAM..tapi kebanyakan makanan kat negara ni mcam da tak selamat da..ye laa,ngah kite dok syok mkan mkanan feveret kite tu yang ade tande halal tu..tupp tupp esok luse kite dengar dlam surat khabar or internet yang mkanan 2 ade enzim babi la bulu ketiak babi la.a pape lagi laa..

n satu lagi nape tiap mkanan yang diproses tu kene ade enzim babi ke.?ckit2 DNA babi..da takde bahan laen ke nak msukkan dalam mkanan ni..sedap sngat ke pun mkanan 2 bile ltak babi tu..haish,,da jadi mcam bahan wajib pulak dalam tiap mkanan..

adoii..skrang ni nak beli pape pun kene tengok btul2..sumenye da jadi tak yakin tapi kalo ikut ati aku nak sebat je sume mkanan yang nmpak sedap..yang pasal kek secret recipe tu korang bace la blog yang aku bagi link..no comment dari aku pasal tajuk entri aku kali ni..tak brani nak ckap ape2..

~~Wassalam~~

2 comments:

mohd tony saidi said...

salam dinie..
klik link ni: http://www.facebook.com/SecretRecipeMsia?ref=ts

waLLahu a'lam

Muhamad Dinie said...

tq ustat..