Tuesday, June 21, 2011

pelajar dan cuti..

Ãssalamualaikum n evening fellas~~

hmm..bile ckap psal cuti semua suke kan..terloncat sane la,terloncat cni la..mmang gumbira abis la kan bile da nak dkat cuti tu kan..lagi tak ingat dunie kalo cuti tu panjang smpai sebulan lbih kurang..tapi ni la yang slalunye berlaku.:

Lagi 2-3 ari nak cuti - 'huih,tak sbarnye nak cuti ni..'


haa..ni la dialog yang biase kite dngar bile da nak mule cuti ni..bile sehari sbelum nak balik mule la sibuk nak berkemas..buku pun tak lupe bawak balik..bwak je la kan,buat revision tu mmm ntah la kan..kalo yang naek bas tu awal2 lagi da standby tiket ngan duit poket lebih ckit..almaklumlah smentare nak tunggu bas tu nanti smpatla kan pusing satu mall tu kan..kalo yang bas mlam tu lagi la bnyak mase ntuk abiskan ngan kwan kononnye da nak cuti nanti rindu pulak waktu cuti..bagi certain budak akan rase freedom bile masuk time cuti ni..ye la,,kan slame ni terkurung je kat dlam asrama tu..lagi2 asrama yang sngat dipenuhi dngan pagar besi je kan..haaha..


Awal cuti - 'mmm,cuti ni nak g ni la..bla..bla..pegi situ la..'


hmm.bile da msuk cuti ni mule la plan mcam2..nak pegi situ la nak pegi cni la..biase la kan mcam orang tak prnah jumpe cuti..kpale tu mesti da pkir nak enjoy je..nak buat revision waktu cuti.?puihh,jauh skali terlintas kat fkiran..kalo tak hangout ngan member pun mlepak kat rumah smbil on9 24/7..kalo boleh nak tido skali ngan pc tu..


Pertengahan cuti - 'adoi,bosannye cuti ni.bile nak abis ni..'


bosan smpai nak meletopm kpale la hape la..ni la akibat cuti da terover sngat..sume bende best2 da buat waktu awal cuti kan..so the only plan yang tinggal adelah tido tak bgun2 smpai petang kalo boleh..haa,kalo camni kan terase cepat mase tu jlan..takde la bosan sngat..ok la tu kan..


Lagi 2-3 ari nak abis cuti - ' aik,rasenye baru smalam aku cuti,esok da nak msuk balik ke..'


selak2 kelendar terkezuut sbab cuti da nak abes pulaak..haa..waktu ni baru la ingat hw /assignment berlambak lagi tak buat..ade terase nak mule buat tapi tak tau la pulak..hmm,susah pe nanti balik copy je la kan member punye..mase ni cbuk la tanye member balik pkul bape..joom balik skali ngan aku..wei,ko balik naek ape.??


Lepas cuti - 'alamak,hw tak siap lagi..mm,bile nak cuti lagi ea.??'
bile naek cuti mule la sume nak bukak cite masing2 waktu cuti tu..pastu mlam sbelum kelas masing2 mulelah operasi meng`copy` hw member yang siap..tapi nak cari sumber yang hw yang siap tu pun rare jugak la kan sbabnye sume da tak ingat dunie kalo cuti tu..lpas bape ari mule kelas ade la yang mule selak klendar lagi smbil tanye kat member sebelah,"cuti yang akan dtang bile ea.?lmbat lagi ke.?"




bende ni cycle balik bile ntuk cuti yang akan dtang..=)

3 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

sbg manusia, kita mmg xbersyukur.. time xcuti, nk cuti.. time cuti, bosan plak.. aigooo~ =.="

amirulspurs said...

muka baby tu sumpa palat gilaa.try usha post aku ttg baby.hahah

Muhamad Dinie said...

>nusana-tau x pe..da adat manusia cam kite cam2 kn nak buat camne lgi..heee..
>pau-sngal palat..die mnguap kot..