Monday, August 15, 2011

minuman orang dedolu



Assalamualaikum n evening peoples


hmm..ptang2 camni aku sure ramai para ibu n para women yang sedang sibuk dok menyediekan juadah berbuke kan..


tengah dok tlong makaku masak kat dapur die pon cite la pasal minuman orang dulu ni..air pe.??hmm..aku panggil Air Tanpa Nama..rasenye orang sekarang da takde yang minum kot..kalo ade tu memang gua tabik la..old skool gile..hehe


sebenarnye air ni bukannye spesel sngat bak air skyjuice..ianya cume la air yang datang dari beras yang ingoing nak jadi nasi..pham tak??camne nak cakap ea..ce tengok gmbar burok bawah ni..


haaa..skarang pham tak air pe yang aku maksudkan 2..bukan air basuhan beras ea..tapi air yang macam dalam gambar tu..


camne nak minum?bile agak2 air yang bercampur ngan beras tu nak mendidih, amik sikit dalam cawan n campurkan ckit ngan gule..


hmm..kalo pasal rasenye aku tak pasti lak..tapi mak aku cakap rase die lebih kurang ngan air soya cume lebih lemak ckit..


cube la n jngan risau sakit perut kalo minum ni..dijamin selamat..


::Wassalam::

1 comment:

fiq. said...

wah, tak pernah try!!! ade jugak org buat munim kan....

abis tu kene tambah la ekk air untuk beras tu masak..