Monday, August 15, 2011

fenomena men-doodle



Assalamualaikum n malam kepade sume readers


okkk...ari ni aku nak cite pasal fenomena doodle yang da melanda dunie siber ni especially kpade blogger skalian..hehe..frankly,aku sbenarnye tak tau pon mende doodle yang diorang ni dok sebuk tergile-gilekan tu..and my first thought is this game...doodle jump




tu la aku pelik..takkan la bende ni yang diorang dok fanatik sangat tu..setelah membuar research kat internet lebih kurang 1221 saat baru ku temui kebenarannye..nak tanye orang segan takut kene ejek outdated pulak huhu..so,terpakse la cari sendiri..


untuk sesape yang tak tau.doodle ni sebenarnye adelah any simple drawing yang dilukis secare sambil lewa..means korang lukis doodle ni sambil dengar lecture ke or sambil makan pon boleh..ade jugak benefit doodle ni slain menghias blog korang mcam bole hilangkan ngantuk..try la..


ni contoh doodle yg member ak buat waktu bosan dalam lecture hall..
(aku da prnah post gambar ni suatu mase dulu kat blog ni)



doodle tak semestinye berwarne




maaf..ni bukan doodle(gambar sesat)








??Wassalam??

8 comments:

fiq. said...

kenapa gambar sesat tu bukan doodle...? =] hehe,memang pon, sekarang majoriti blogger citer sal doodle,, banyak entry dodol, eh doodle

mr.dinie said...

@fiq.
haha..dodol pon bole la..

aisatti hakim said...

best do doodle :D

mr.dinie said...

@aisatti hakim
ko mmg suke la kan sar..

laskar pelangi said...

semua orang ada doodle masing2.pelangi jer takde..uwaaa ^^

mr.dinie said...

@laskar pelangi
haha..ce mintak yg teror lukiskn...

amirulspurs said...

serius ak tak tau. haha. ak memang oudatesd. tak malu ngaku. sbb ak newbie dlm blogging. hahaha

mr.dinie said...

@amirulspurs
skrg ko da tau kn..haha..