Tuesday, August 23, 2011

bengang btul la aku ngan menatang ni.!!



Assalamualaikum n malam malam readers..


aku tau agak lewat err..memang da lewat pon skrg ni kan..mesti sume orang da tido kan..huhu..smalam aku tak tulis pape kalt blog ni kan...sumenye disebabkan
PROJEK MEGA KUIH RAYE

haa..menikut plan asal mak aku no kuih raye for this year sebab mak aku malas + nak jahit baju raye tak siap lagi..tapi tapi tapi opah aku datang smalam n nak mintak kitorang buatkan kuih raye..WHAT??
hehe..tak bole mengelak lagi la nampaknye..terpakse la buat dengan merelakan hati yang tak beberape rela ni..huhu..


so lpas isyak tadi mule la operasi PROJEK MEGA nya..gini la rupe dapur yang berselerak ngan brang2 nak buat kuih..oh,,rimasnye...




sbenarye aku bengang kat acuan kuih tu haa..ntah pape la aku ni kat acuan pon nak bengang..kisahnye gini,kitorang buat kuih semprit..sume tau kan,kalo tak tau sile cari dalam kamus..huahuahua..ni haa sempritnye..




so,acuan ade 4 ketul(s)..tapi yang boleh gunenye satu je..huaarrgghh..kalo satu bile je la bole siap ni ngan adunan yang membukit..so,terpakse jugak la tabahkan hati ntuk siapkan kuih ni...untuk sesape yang biase buat kuih semprit ni mesti tau betape lecehnye..nmpak je simple tapi aduuhh Tuhan je la yang tau..


hmm...nampak cam tak sedaap je kan sbenarnye sedaaaaaaaap..kali ni tak tipu punye..kalo tengok gambar yang aku snap tu mmang huduh ckit sbab pkai 2.0 punye kamera..hehe..this is the final result..jeng jeng jeng...



siap untuk dihidang..hehe


::WASSALAM::

6 comments:

amirulspurs said...

hg buat ka? srius stai kalau 'btoi' hg buat. heeh

Lia-De-Pinky-Leo said...

pos kat cni.. :)

Zul Fattah said...

semperit tu kan? sedap utk dimakan..

mr.dinie said...

@amirulspurs
mestila ngok..

mr.dinie said...

@Lia-De-Pinky-Leobole bole..haha

mr.dinie said...

@Zul Fattah
yup semprit..sdap wlaupon nmpk x mnarik..