Sunday, August 21, 2011

mak aku cakap . . .



Assalamualaikum n petang semua..


bile cakap pasal pesan mak mesti banyak kan..itu la ini la tapi sume bende tu kite ikut ke.?still ade yang kite tak dpat ikut kn wlaupon nak jadi anak mithali la kan..huhu..





mak aku pesan jngan buat maksiat..dalam Islam pon cakap jngan nak dok buat maksiat tapi kite betul2 ikut.??ntah..mesti la kene ikut..aku sebenarnye tertarik ngan berita kat tv3 tadi..


die tunjuk camne orang AJK surau or masjid (aku tak pasti) ni g cekup orang yang buat maksiat kat satu taman perumahan (lokasi tak pasti) dengan naek KERETA JENAZAH..haa..style tak..mesej yang nak diorang smpaikan ialah JANGAN DOK BUAT MAKSIAT JE, INGAT MATI CKIT(aku simplified ckit pe yg diorg ckap)..




haa.....semoga diorang berjaye dengan misi n objektif diorang..aku sokong dari sini..


~WASSALAM~


5 comments:

Tukang Karut said...

area damansara damai kalau tak salah aku... tapi ok la... memang sangat menginsafkan jika menaiki van jenazah sebelum waktunya... huhu...

mr.dinie said...

haa..btul la area 2..baru ingat..

Run Away said...

wah...tak nak naik lew...

mr.dinie said...

@Run Away
haha..laen kali je la,.XD

amirulspurs said...

tq2 :)