Thursday, April 12, 2012

Review Filem Battleship 2012 . .



Assalamualaikum n selamat pagi semua


hmm
seperti biasa aku akan menulis entri pepagi buta camni supaya takde orang bace
hahahaahah
ok kali ni nak cite sikit pasal movie BATTLESHIP 


kenapakah daku tetibe tulis review pasal filem ni
???
sebabnya dikala daku menulis entri ni
daku baru sahaja habis menonton midnight movie cite Battleship ni


 Ok
cite ni asal diilhamkan dari permainan Battleship keluaran Hasbro


Sinopsis:

Satu armada tentera US telah dipaksa berperang dgn armada of unknown origins bagi meghalang niat mereka utk menghapuskan planet Bumi.


Komen aku:

Cite ni sangat agak boleh tahan menariknya bukan nak promote .  Starting cite ni agak slow sikit tapi bile da masuk tengah2 tu da mula ngan aksi2 yang style(bagi aku la). Sume rerakan readers digalakkan tengok.


Kemenarikan filem ni:

1. Rihanna ada belakon skali
2. Alien die agak futuristik(ala2 Transformer)
3. Taktik perang yg style
4. Costume alien die ala2 soldier dalam game HALO


alien die pakai armor lebih kurang cam game ni tp takde pistol la


Rating aku: 9/10

nah aku bagi link trailer





 hmm
tu je la aku nak cite
sekian


::WASSALAM::

 






 

8 comments:

Bayhaki said...

ko tengok cite ni kat mana malam tadi?...rumate aku pun tengok jugak mlm td..kat mid valley..mungkinkah kalian date..haha

mr.dinie said...

hahah..ak g tengok skali ngan habib,loop,wan n afham la..

whitecappuccino said...

9/10! cam best jer movie ni

mr.dinie said...

@whitecappuccino best best..filem wajib tonton..haha

Clara Rella said...

mcm best je.. btw, kaw ada tgk cte sweedney todd tak? crte tu mmg best gila kowt ! Tp agak physco sikit.. haha..

Johnny dep berlakon kowt !

mr.dinie said...

@Clara Rella oh yg cite lame 2 kn..x tengok lg..best ea..

Wanita Collection said...

battleship awesome!!5star rating..

PROMOTION

mr.dinie said...

@Wanita Collection totally agreed.!!